Is het geen plaatje?

Door alle steun die Sjaak gekregen heeft van al zijn nieuwe vrienden en het bezoek van de dokter met zijn 'lieftallige' zusters, gaat het nu heel erg goed met Sjaak.

Sjaak begon al snel als een gek te groeien! Sjaak heeft er 4 hele nieuwe takken bij gekregen, en staat hier super groen te wezen op ons bureau. Hij is zelfs al bijna niet meer te herkennen!

We willen iedereen die Sjaak gesteund heeft graag even laten zien hoe mooi hij er nu bij staat. Dit was uiteindelijk waar we al jullie steun voor nodig hadden! Is het geen plaatje??

Sjaak z'n nieuwe vriend

Sjaak staat nog steeds op het zelfde plekje waar we hem een aantal maanden geleden hebben neer gezet, op het bureau tussen de beeldschermen in. Maar er is wel iets veranderd: een deel van het actiecomiteé kan niet meer iedere dag van Sjaak genieten, omdat hij van baan is veranderd. Hij zag dat Sjaak zijn hulp niet meer zo ontzettend hard nodig had, en kon daardoor de beslissing maken om naar een andere baan te gaan. Nu werkt hij op een school, waar vaak ook genoeg planten zijn die hulp nodig hebben.

Gelukkig is er een nieuwe werknemer bij gekomen, die zich het lot van Sjaak ook heel erg aangetrokken heeft. In het begin was hij nog wat lacherig over de hele situatie, maar hij is snel tot inkeer gekomen. Nu is hij mij altijd voor met Sjaak water geven. Ook zorgt hij er voor dat Sjaak niet onder het stof verdwijnt.

Marcel bedankt voor de goede zorg voor Sjaak, al die tijd. Je bent natuurlijk altijd nog welkom om bij ons op bezoek te komen. En Alex, jij bedankt dat je de zorg zo goed op je neemt!

Hoe gaat het met Sjaak?

We lazen net op het gastenboek de vraag van Erwin: "Hoe is het met Sjaak?". Nou Erwin, daar zullen we jou eens even antwoord op geven.

Het gaat goed met Sjaak! Nadat de dokter geweest waren we even bang dat Sjaak het toch niet zou gaan redden. In de dagen na het doktersbezoek kreeg Sjaak namelijk bruine punten aan zijn bladeren. We dachten dat de dokter een beetje ruw was geweest met Sjaak, en dat hij misschien nog een beetje last had van de operatie. Het waren even angstige tijden...

Maar nu, een hele tijd later, gaat alles weer super met Sjaak. Hij groeit, krijgt nieuwe bladeren (ook al gaat dat maar heel langzaam) en heeft een nog mooiere plek gekregen. Hij hangt nu met zijn bladeren een beetje over onze beeldschermen heen, zodat we hem altijd kunnen zien. Dus we zijn alle mensen die Sjaak gesteund hebben nog steeds heel erg dankbaar!

Bezoek van de dokter

Dankzij jouw hulp was het donderdag 8 december dan zo ver. Sjaak mag blijven! De 2000 stemmen zijn gehaald, en de secretaresse kan nu niet meer zeggen dat niemand om een lelijke plant geeft. Samen met jou hebben wij het tegendeel bewezen!

Doordat Sjaak lange tijd verwaarloosd is, voordat wij als actiecomité ons over hem hebben ontfermd, is hij nog steeds niet helemaal gezond. En hoeveel liefde hij ook krijgt, hij wordt niet vanzelf weer helemaal gezond. Daarom is besloten een plantendokter te laten komen. Vandaag is deze plantendokter langs geweest, samen met twee lieftallige zusters.

Het rescue team
Als snel kwam de dokter tot de conclusie dat een operatie nodig was. Omdat Sjaak erg zwak is, en niet stabiel genoeg om te vervoeren moest dit maar meteen op locatie gebeuren.

De operatie tafel
Toen de operatietafel er eenmaal stond gingen de dokter en de zusters aan de slag!

Hij is gered!
We moeten even afscheid nemen van Sjaak voor de operatie. De dokter luistert nog even of alle sappen nog goed door Sjaak heen stromen, en de zusters lachen nog even lief naar Sjaak om hem op zijn gemak te stellen.

Druk opereren
Sjaak moest uit zijn pot, en in een nieuwe. En deze nieuwe pot was veel beter, omdat nu zijn worteltjes de ruimte krijgen.

Opereren
Ook moest Sjaak nog beschermd worden tegen ziektes.

Uiteindelijk is de hele operatie perfect geslaagd. Sjaak kan er weer tegen aan. Lekker groeien lieve Sjaak!

Red Sjaak!

Voor echte vrienden kom je op. Die laat je niet weg gaan, die laat je niet stikken. Maar nu komt er iemand aan een van onze vrienden, ze zegt dat hij beter weg kon, en dat hij lelijk is. Dat zeg je niet over onze vrienden, dat pikken wij niet!
Een tijd geleden ontmoetten we die vriend op het werk. Hij zag er niet zo goed uit, hij was zeg maar ondervoed en uitgedroogd. Met drie collega's hebben we hem onder onze hoede genomen. We hebben hem een plaats gegeven bij ons bureau, en hebben hem goed verzorgd. Al snel knapte hij op, en je kon gewoon aan het zien dat hij ons dankbaar was. Hij straalde weer helemaal.

Nu hoorden we van iemand dat Sjaak, zo heet hij, niet gewenst is. Dat hij beter kan vertrekken. En als hij niet vanzelf vertrok, dat hij dan gewoon er uit gegooid zou worden. Maar nu komen we voor hem op, en we hebben duidelijk gemaakt dat als sjaak weg gaat, wij ook gaan! En dat sjaak een deel is van ons dagelijkse leven.

De gene die onze Sjaak bedreigt is akkoord gegaan met een voorstel. Als we voor 23 december 2000 mensen hebben die Sjaak steunen, dan mag hij blijven.

Steun Sjaak en alle andere bedrijfsplanten. Zorg er voor dat jouw bedrijfsplant niet gediscrimineerd wordt. Steun de bedrijfsplanten, steun Sjaak. Je e-mail adres zal niet voor spam gebruikt worden.